top of page

KUORSALON XVII JUHANNUSLENTOPALLOTURNAUS 25.6.2016


Salmenrannan voitokas joukkue

Kuorsalon Juhannuspäivän Lentopalloturnauksessa jatkui sama sävel kuin seitsemän vuotta aiemmin voittajan osalta. Salmenrannalle ei löytynyt vieläkään voittajaa eikä lopulta edes vahvaa haastajaa. Uutta ja yllättävää oli kuitenkin, että Olavi ja Leila Siparin johtama Salmenranta kompastui alkulohkossa tulokasjoukkue Selectiin. Tappio kuitenkin havahdutti moninkertaisen mestarin. Välieräpelissä sekä loppuottelussa se oli omaa luokkaansa takoen ylivoimaiset erävoitot huolimatta viidellä pelaajalla eli alimiehityksellä pelaamisestaan. Salmenrannan kokoonpano on pysynyt vuodesta toiseen melko vakiona. Siitä löytyy pelivarmuutta ja venymiskykyä tiukoille joutuessa. Harvoin tosin niin on käynyt, mutta nyt nuoret joukkueet olivat alkulohkossa varteenotettavia haastajia. Ikävuodetkaan eivät näytä salmenrantalaisiin purevan. Toisen alkulohkon voittajalle, Norstienrannan ja Ellunmäen yhteisjoukkueelle, kävi päinvastoin. Sen peli romahti alkulohkon kahden voiton jälkeen ja joukkue putosi mitaleilta. Kaksi vuotta sitten Norstie ja Ellunmäki olivat eri joukkueina mitaleilla. Nuorempaa voimaa edustaneet Igluuvin IFK ja Select nappasivat nyt himmeämmät mitalisijat. Igluuville se oli toinen hopeasija. Edellinen tuli 2013. Tulokasjoukkue Saarenveikot ja perinnejoukkue Vekka karsiutuivat alkulohkopelien jälkeen. Juhannusturnauksessa jatkui nuorten pelaajien esiinmarssi menestyksellisesti, mikä lupaa hyvää 17-vuotiaan turnauksen jatkuvuudelle. Nais- tai tyttöpelaajista on yhä pientä puutetta. Erityismaininnan saavat pelikentän erinomaiseen kuntoon uurastaneet kenttämestarit. Tuskin koskaan turnaushistoriassa on peliareena ollut ja pysynyt yhtä laadukkaana. Turnaus veti kentän laidalle yleisöä useita kymmeniä.

Alkulohkojen tulokset: Lohko A: Salmenranta - Vekka 25 – 15 Select – Salmenranta 25 - 22 Select – Vekka 25 – 11 Sarjataulukko: 1. Select 2 0 0 50 – 33 4 2. Salmenranta 1 0 1 47 – 40 2 3. Vekka 0 0 2 26 – 50 0 Lohko B: Norstien Ellu – Igluuvin IFK 25 - 23 Norstien Ellu – Saarenveikot 25 – 18 Igluuvin IFK - Saarenveikot 25 - 23 Sarjataulukko: 1. Norstien Ellu 2 0 0 50 – 41 4 2. Igluuvin IFK 1 0 1 48 – 48 2 3. Saarenveikot 0 0 2 41 - 50 0 Välieräpelit: Salmenranta - Norstien Ellu 25 – 13 Igluuvin IFK - Select 25 – 22 Pronssiottelu: Select – Norstien Ellu 25 - 12 Loppuottelu: Salmenranta – Igluuvin IFK 25 – 13 Mestarijoukkue: Olavi Sipari (kapt), Henri Sipari, Leila Sipari, Mika Nikander ja Juha Horttanainen.


bottom of page