top of page

KUORSALON XI JUHANNUSLENTIS 26.6.2010


Vuosikymmenen ja kiertopalkinnon vaihtumisestakaan ei muutosta Salmenranta jyllää edelleen Kuorsalon juhannuslentiksessä Vuosikymmen ja kiertopalkinto vaihtuivat Kuorsalon 11. juhannuslentiksessä, mutta voittajajoukkue on ja pysyy samana. Salmenranta voitti kaikki ottelunsa ja useimmat vielä murskalukemin. Siten se sai ensimmäisen kiinnityksen uuteen kiertopalkintoon. Vanha palkinto jäi viime vuonna salmenrantalaisille pysyvästi kymmenkunta vuotta kierrettyään. Salmenranta on nyt voittanut kuudesta viime juhannusturnauksesta viisi. Toissavuoden mestari ja viime vuonna Salmenrannalle finaalissa hävinnyt Norstienranta eli Kuorsalon itäpuolen kokoomajoukkue jäi pronssiotteluun, kun se kompastui alkulohkovoittonsa jälkeen nuorisoseura Kuorsalo 71:een. Pronssiottelussa konkaripitoinen Norstienranta kaatoi nuorta voimaa uhkuneen Igluuvin IFK:n. Finaaliottelun avauserä oli Salmenrannan murskaavaa näytöstä. Toiseen erään Kuorsalo 71 sai pelinsä kulkemaan ja Salmenrannalle tuli sille harvinaisia virheitä verkolla. Siten loppuottelusta ei tullutkaan ikävää muodollisuutta. Kuorsalo 71 johti erän alussa ja pääsi yrittämään kertaalleen jopa eräpalloa 19 – 20 –tilanteessa, mutta niin vain Salmenranta nousi rinnalle ja ohi mestaruuteen kylmänviileillä ratkaisuillaan. Salmenrannan voiton ja mestaruuden takeena oli jälkeen tasaisuus, pelivarmuus ja muita joukkueita vahvempi hyökkäyspeli. Etenkin kapteeni Olavi Siparin kovat iskut ja Henri Siparin taidokas pehmeän kosketuksen pallonhallinta olivat liikaa vastustajille. Myös turnauksen paras naispelaaja, passari Leila Sipari teki takuuvarmaa työtä. Vuoden päästä taas uudelleen juhannuslentistä Turnaus jatkunee ensi vuonna tuttuun aikaan eli juhannuspäivänä klo 13 alkaen Manttaalikunnan talon lentiskentällä. Tänä vuonna joukkueita oli seitsemän eli suunnilleen pitkäaikaisen keskiarvon mukainen määrä. Yksi tai kaksi joukkuetta otetaan mielellään lisääkin ensi kerralla. Ilmoittautumisen joko ennakkoon tai klo 13 mennessä pelipaikalla turnausdirektööri Juha Siparille (juha.sipari@sff.fi). Ottelut pelataan kuusihenkisin joukkuein, joissa on koko ajan oltava kentällä kumpaakin sukupuolta. Verkko on hieman matalammalla ja säännöt väljemmät mutta muutoin samankaltaiset kuin sarjalentiksessä. Pelivälineenä on rantalentispallo.

TULOKSET: A-lohko: Salmenranta – Ellunmäki 21 – 5 Kuorsalo 71 – Vekka 21 - 14 Salmenranta – Vekka 21 – 12 Kuorsalo 71 – Ellunmäki 21 – 9 Salmenranta – Kuorsalo 71 21 – 8 Ellunmäki – Vekka 21 – 7 Salmenranta 4 0 63 – 25 6 Kuorsalo 71 3 1 50 – 44 4 Ellunmäki 1 3 35 – 49 2 Vekka 0 4 33 – 63 0 B-lohko Norstienranta – Igluuvi 21 - 9 Norstie – Launatuuli 21 - 14 Igluuvi – Launatuuli 21 - 10 Norstienranta 2 0 42 – 23 4 Igluuvi 1 1 30 – 31 2 Launatuuli 0 2 24 – 42 0 VÄLIERÄT: Salmenranta – Igluuvi 21 - 6 Kuorsalo 71 – Norstienranta 21 - 13 MITALIOTTELUT: Pronssiottelu: Norstienranta – Igluuvi 21 - 11 Loppuottelu Salmenranta – Kuorsalo 71 2 – 0 (21- 5, 22 – 20) TURNAUKSEN LOPPUJÄRJESTYS: I Salmenranta II Kuorsalo 71 III Norstienrannan Dynamo 4. Igluuvin IFK 5. Ellunmäki 6. Launatuuli 7. Vekka Salmenrannan mestarijoukkueessa pelasivat: Olavi Sipari (kapt), Leila Sipari, Henri Sipari, Kimmo Kattelus, Jussi Minkkinen, Juha Horttanainen, Juha Saarinen.


bottom of page