top of page

Juhannuslentis 2024

25. Kuorsalon lentopallomestaruusturnaus 22.6.2024

Mestari vaihtui – Kanal Digital vei valtikan Salmenrannalta.


Kuorsalon saarilentopallon 25. mestaruusturnauksessa tehtiin historiaa sikäli, että kolme edellistä mestaruutta ja kaikkiaan yli puolet turnauksista voittanut Salmenranta suistui valtaistuimelta. Samalla turnauksen kärjessä tapahtui sukupolvenvaihdos. Uudeksi mestariksi nousi nuorten miesten uudisjoukkue Kanal Digital, vaikka se pelasi viidellä pelaajalla eli yhden vajeella, koska joukkueessa ei ollut naispelaajaa.


Vuosi sitten turnaushopealle niukasti jäänyt Tommola pääsi nyt viisijoukkueisen runkosarjan voittajana ja Kanal Digital sen kakkosena loppuotteluun. Runkosarjan keskinäinen ottelu päättyi Tommolalle kahden pinnan erolla. Tommolan hopeajoukkueesta irtautuneiden pelaajien kokoama Kanal Digital kukisti finaalissa Tommolan 25–18. Loppuottelu oli etenkin alussa tasainen, mutta puoltenvaihdon (12-10) jälkeen Kanal Digital hivuttautui voittoon vahvemmalla hyökkäyspelillä.


Pronssin sai runkosarjan perusteella nuorten mies- ja naispelaajien Raimot-joukkue. Mestaruusputkea puolustanut Salmenranta jäi yllättäen neljänneksi. Siihen vaikutti, että puolet joukkueesta uudistui viime vuodesta ja kapteeni Olavi Sipari loukkaantui pelikyvyttömäksi toisessa ottelussa. Salmenranta luovutti viimeisen ottelunsa pelaajapulassa. Turnauspäällikkö Veli-Matti Hyönän kipparoima juhannuslentiksen pitkäikäisin Vekka-joukkue oli viides. Uusi mestarijoukkue Kanal Digital: Topias ja Matias Riipi, Roope ja Rasmus Astren, Julius Rajasalo sekä Anton Tarvainen. Runkosarjan voittanut hopeajoukkue Tommola: Torsti, Tuomas ja Maria Astren, Esa-Matti ja Aarne-Olavi Tamminen sekä Mika Nopanen.


Juhannusturnauksessa harvinaisesti jokainen joukkue voitti ainakin yhden ottelun. Pelit olivat pääosin ilahduttavan tasaisia. Nuorten pelaajien määrä on yhä kasvussa. Turnauksen nuorin pelaaja oli 12-vuotias Aarne-Olavi Tamminen. Positiivista oli myös turnausjoukkueiden sinnikäs muttei liian totinen peli, mikä näkyi mainiona kenttäpuolustuksena ja pitkinä palloralleina. Huolestuttavaa oli niukka joukkuemäärä. Missä ovat joukkueet mm. Itäpuolelta, Launasesta ja Leerviikistä? Nyt joukkueet tulivat paljolti Igluuvin ja Tallourin alueelta ja jopa yhdestä suvusta koostuen.


Alkusarja

- Salmenranta – Vekka 25 – 14

- Tommola – Kanal Digital 25 – 23

- Vekka – Raimot 25 – 23

- Kanal Digital – Salmenranta 25 – 20

- Raimot – Tommola 29 – 27

- Kanal Digital – Vekka 25 – 17

- Tommola – Salmenranta 25 – 20

- Kanal Digital – Raimot 25 – 14

- Tommola – Vekka 25 – 14

- Raimot – Salmenranta (1 – 0) luovutusvoitto

1. Tommola 3 0 1 102 - 86 6 pist

2. Kanal Digital 3 0 1 98 - 76 6

3. Raimot 2 0 2 (67 - 77) 4

4. Salmenranta 1 0 3 (65 - 65) 2

5. Vekka 1 0 3 70 -98 2

Finaali: Kanal Digital – Tommola 25 –18


teksti ja kuvat Ilpo Lommi


Comments


bottom of page