top of page

Kesäjuhla Seurantalolla 8.7.2023

Perinteistä kesäjuhlaa vietettiin Kuorsalon Seurantalolla jälleen kerran aurinkoisessa säässä, vaikka ukkonen uhkasikin mantereen suunnasta. Ennen sisällä salissa pidettyä "virallista ohjelmaa" nautittiin Kuorsalo-Seuran tarjoamat pullakahvit puhvetissa ja pihalla. Samalla myytiin myös arpoja. Palkintojen lahjoittajista on lista tekstin lopussa.

Juhlan avasi Kuorsalo-Seuran puheenjohtaja Hanna Saarniaho, joka kutsui lavalle Seuran kunniajäsenen Tuomo Silentin. Hänelle on hakemuksesta myönnetty Suomen Kotiseutuliiton kultainen ansiomerkki siitä ansiokkaasta työstä, jota hän on tehnyt mm. toimiessaan Kuorsalo-Seuran johtokunnassa ja museotoimikunnassa, esitelmien ja kyläkävelyiden järjestämisestä sekä laajasta Kuorsalon historiasta kertovasta kirjallisesta tuotannostaan. Tuomolle ojennettiin ansiomerkin lisäksi kunniakirja ja muistoksi kuivakukka-asetelma.

Hanna kertoi sitten Seuran viimeaikaisesta toiminnasta mm. hautuumaalle perustetusta uurnalehdosta ja Seuran palkkaamien kahden kesätyöntekijän aikaansaannoksista. He ovat jatkaneet hautuumaan vanhojen hautojen kunnostusta ja mm. siivonneet Seurantalolla. Toisen nuoren palkkaamiseen on saatu avustusta OP Kymenlaaksolta, toinen on palkattu Seuran varoilla. Heinäkuun lopulla tehtävä kesäretki Haapasaareen on saanut suuren suosion ja on tällä hetkellä loppuun varattu (jonotuspaikoille voi ilmoittautua).

Juhlapuheen piti Etelä-Kymenlaakson kyläneuvoja Jouni Syrjänen. Hänen aiheenaan oli alueen kylien välisen kumppanuuden ja yhteistyön kehittäminen. Marjatta Astrén piti esityksen Kuorsalon esihistoriasta nykyisyyteen ja tulevaisuuttakin arvaillen. Kuultiin mm. Kuorsalon asutuksesta ja asukkaista sekä paikannimistä. Marjatan toiveena on arkeologisten tutkimusten jatkaminen Kuorsalossa ja myös Houtereessa. Päiväohjelman päätteeksi jaettiin palkinnot tikanheitosta eri sarjoissa.

Woxi-Weikkoja ei näillä kesäjuhlilla poikkeuksellisesti kuultu. Paikalle päässeiden muusikoiden vähyyden takia iltatansseja ei voitu järjestää. Sen sijaan musiikkia kuultiin "levyltä" sekä karaokea laulaneiden suista. Pubissa viihdyttiin puolille öin iloisessa puheensorinassa.

Kuorsalo-Seura kiittää kaikkia juhlien järjestelyihin osallistuneita sekä tietysti koko juhlaväkeä onnistuneesta kesäpäivästä Seurantalolla.

Lämpimät kiitokset myös arpajaispalkintojen lahjoittajille: Aitolahti Ky, Ehrmann Suomi, J.Purho Oy, Johanna Arvilommi-Rajasalo, Outi Lommi, Risto Tarvainen, Sinikka Hirvonen, Sirpa Arvilommi, Sukkamestarit Oy ja Tarja Herttuainen.
Kuvat ja teksti: Risto Tarvainen

Comments


bottom of page