top of page

Kuorsalon taidenäyttelyn 2023 avajaiset

Galleria Korusalan ja Kuorsalo-Seuran yhteistyössä järjestämän taidenäyttelyn avajaisia vietettiin 10.6. Tämänvuotisen näytteleyn taiteilijoita yhdistää kytkös Kuorsaloon, Taidetta on esillä maalauksista ja grafiikasta käsitöihin. Väkeä avajaisissa Kuorsalon vanhalla koululla oli lähes tungokseen asti, Avajaispuheen piti Kuorsalo-Seuran puheenjohtaja Hanna Saarniaho (puhe luettavissa teksti lopussa). Iloisessa puheensorinassa nautittiin taiteesta, tavattiin tuttuja ja maisteltiin tarjoiluja.


Kuorsalon näyttely ja kirjasto ovat avoinna ti-su klo 13-16 20.8.2023 asti.


Osa töistä on sijoitettu Haminan infopisteeseen Raatihuoneen torilla (Raatihuoneentori 14). Avoinna joka päivä klo 11-18 elokuun puoleen väliin saakka.


Tervetuloa tutustumaan!


"Arvoisat taiteilijat, taiteilijoiden perikunnat sekä avajaisvieraat, Haluan Kuorsalo-Seuran puolesta toivottaa teidät kaikki lämpimästi tervetulleiksi Galleria Korusalan ja Kuorsalo-Seuran yhteistyössä toteuttaman Kuorsalon taiteilijat -taidenäyttelyn avajaisiin.

Taiteen tehtävänä on kertoa tarinoita, välittää tunnelmia ja tuottaa iloa yleisölleen. Taide herättää ajatuksia, ja toimii ikkunana siihen, millaisena taiteilija kokee maailmaa ympärillään. Taide toimii myös ajan vangitsijana, ja tässäkin näyttelyssä pääsemme tutustumaan teoksiin, jotka tuovat meille nähtäväksi välähdyksiä menneestä. Toivomme näyttelyn toimivan ennen kaikkea saarelaisten sekä muiden näyttelyvieraiden kohtauspaikkana, ja tuovan ihmisiä yhteen keskustelemaan näkemästään ja kokemastaan

Näyttelyssä on esillä kaiken kaikkiaan 81 teosta 23 taitelijalta. Kaikkia mukana olevia taiteilijoita yhdistää jokin sidos saareemme. Osa taiteilijoista on ammattitaitelijoita, mutta esillä on teoksia myös harrastelijataiteilijoilta. Vanhin elossa olevista taiteilijoista on 95-vuotias ja nuorin 11-vuotias. Teokset ajoittuvat pitkälle aikajänteelle, ja esillä on kuvataiteen lisäksi myös käsitöitä ja koruja. Näyttelyssä on siis nähtävillä laaja läpileikkaus kuorsalolaiseen taiteeseen ja kädentaitoihin - johonkin, josta voimme kaikki täällä saaressa olla ylpeitä.

Haluan Kuorsalo-Seuran puolesta kiittää kaikkia taitelijoita ja taiteilijoiden perikuntia siitä, että he ovat halunneet tuoda teoksiaan tänne Galleria Korusalaan ilahduttamaan meitä kaikkia. Lisäksi haluan kiittää Juhani Korhosta, joka on toiminut näyttelyn kuraattorina, tavannut kaikki elossa olevat taiteilijat, valinnut teokset ja asettanut ne esille tänne täysin uniikkiin ympäristöön. Kiitos myös kaikille teille, jotka olette tavalla tai toisella olleet mukana mahdollistamassa tätä ainutlaatuista näyttelyä.

Lopuksi haluan vielä toivottaa kaikille vieraille antoisaa näyttelyä sekä hyvää kesää. Kohtaamisiin Galleriassa!"


Kuvat Anne Lempisen ja Risto Tarvaisen kameroista

Comments


bottom of page