top of page

Nuohooja Kuorsaloon heinäkuussa

Nuohooja Janne Laine on näillä näkymin tulossa Kuorsaloon viikolla 28. Ensimmäinen nuohouspäivä olisi 13.7. Hänet tavoittaa numerosta 0504601117 ja nettisivut löytyvät osoitteesta:

Naapureiden kannattaa sopia nuohouksesta mahdollisuuksien mukaan samalle päivälle, jotta kulkeminen paikasta toiseen olisi mahdollisimman näppärää. Samoin ovien avaamisesta, mikäli itse ei ole paikalla.


Kuorsalo-Seuralla ei ole mahdollisuutta organisoida nuohoojan käyntejä joten nuohouksen järjestäminen on jokaisen kiinteistönomistajan omalla vastuulla.


Nuohousväli - milloin nuohotaan? (Pelastustoimi.fi) Nuohouksen määräväleistä säädetään entiseen tapaan. Lähtökohtana on, että nuohous on tehtävä riittävän usein ottaen huomioon tulisijan käyttöaste, rakenne ja käytetty polttoaine. Asumiseen käytetyissä rakennuksissa on kuitenkin säädetty vähimmäisnuohousväleistä niin, että vakituiseen asumiseen käytetyissä rakennuksissa nuohous tulee tehdä vähintään kerran vuodessa ja vapaa-ajan rakennuksissa kuten kesämökeillä vähintään kolmen vuoden välein. Nuohousvälien sääntelyssä jako vakituisen ja vapaa-ajan asumisen välillä ei enää tarkoita rakentamisen sääntelyyn liittyvää rakennuksen käyttötarkoitusta, vaan asumisen ja tulisijojen käytön määrää. Muissa rakennuksissa kuten talousrakennuksissa tulisijojen nuohous perustuu todelliseen nuohoustarpeeseen. Käyttämätöntä tulisijaa ja savuhormia ei tarvitse nuohota.

Comments


bottom of page