top of page

KUORSALON XII JUHANNUSLENTIS 25.6.2011


TULOSTIEDOTE

Liejukeli ja pallosirkuskaan eivät tahtia muuttaneet Salmenrannan voittokulku jatkuu ja jatkuu

Viime vuonna Kuorsalon Juhannuslentiksen toisenkin kiertopalkinnon omakseen napannut Salmenranta kirjoitutti nimensä ensimmäiseksi uuteenkin palkintoon. Joukkue voitti 12. kerran pelatun turnauksen tiettävästi jo kahdeksannen kerran häviämättä yhtään ottelua. Voitto oli nyt kolmas perättäin sen jälkeen kun pari mestaruutta vienyt Norstienrannan Dynamo katkaisi juhannuksena 2008 sen edellisen pitkän mestaruusputken. Nytkin nämä joukkueet kohtasivat finaalissa. Siinä Salmenranta oli selkeästi parempi 25 – 12 Norstienrannan sorruttua liikoihin virheisiin ja epävarmaan syöttöjen vastaanottoon. Salmenrannan vahvuutena oli taas pelivarmuus pitkään samana pysyneen kokoonpanon myötä sekä turnauksen paras hyökkäyspeli.

Finaalipeliä parempitasoisiksi kohosivatkin välieräpelit, joissa Salmenranta kukisti hyvin aloittaneen mutta ennen puoltenvaihtoa hyytyneen Ikluuvin IFK:n 25 – 10. Norstienranta voitti edellisturnauksen hopeajoukkue Kuorsalo 71:n 25 – 15. Pronssikamppailussa Ikluuvi oli parempi 15 – 12 ja kirkasti viime juhannuksen neljännen sijan yhdellä pykälällä. Saman teki Norstienranta.

Alkulohkoissa Salmenranta ja Norstienranta jyräsivät vakuuttavasti voittoihin Ikluuvin ja Kuorsalo 71:n tultua kakkosiksi. Mielenkiintoa turnaukseen toi pelaaminen kahdella perin erilaisella rantalentopallolla. Märän kelin mattapintainen pallo eli pelissä huomattavasti normaalimpaa pelivälinettä pidempään, mikä ilahdutti useita joukkueita ja yleisöäkin pitkien värikkäiden pallorallien ansiosta. Valitettavasti pehmopallo alkoi hajota liitoksistaan turnauksen edetessä ja ”vanha palvelija” tuli rinnalle pelivälineeksi. Seuraavaan juhannuslentisturnaukseen onkin kenties odotettavissa melkoinen pallosirkus kelien ja joukkueiden mukaan.

Jatkuvuus näyttää hyvältä

Positiivista ja hyvää jatkuvuutta lupaavaa oli, että turnaukseen osallistui epävakaasta säästä ja edellisyön ukkosmyrskyn kastelemasta peliareenasta huolimatta kahdeksan joukkuetta. Nuorten pelaajien määrä on ilahduttavasti kasvanut edelleen. Erityinen tunnustus tästä menee yleisön suosikeiksi nousseille Rääsourin joukkueille. Piskuisesta Kuorsalon ”Färsaarista” tuli peräti kaksi joukkuetta kamppailemaan lentisturneeseen. Menestys ei ollut – vielä – kovin suuri, mutta yritteliäästi ja iloisesti pelanneilla nuorilla joukkueilla on suotuisa tulevaisuus edessään.

Myönteisenä kirjautui myös varsin runsas yleisön lukumäärä ja aktiivinen kannustus. Epävirallisten laskujen mukaan pelikentällä tai sen laidalla oli kaikkiaan jopa 60-70 saarelaista. Lisähupia yleisölle tuli pelaajien liukastelusta liejuuntuneella kentällä milloin mahalleen, milloin selälleen. Kenttämestari Vellun ja apuvoimien ennakkouurastus piti kuitenkin peliareenan kohtuukunnossa eikä laji muuttunut suolentikseksi, vaikka yläkerran Mestari mokasi vähän sadettajan kanssa.

Kuorsalon lentopalloturnauksen rinnalla tammiolaiset pelasivat saarellaan Itä-Länsi -lentisottelunsa. Useita kysymyksiä onkin herännyt saarten All Stars -kokoomajoukkueiden kohtaamisesta esimerkiksi Kuorsalon heinäkuisten kesäjuhlien ohjelmassa tänä tai viimeistään ensi vuonna.

Joka tapauksessa XIII Kuorsalon Juhannuslentis järjestetään turneepäällikkö Juha Siparin mukaan taas vuoden 2012 juhannuspäivänä klo 13 alkaen tutulla Manttaalikunnan talon ruohoareenalla – säästä riippumatta.

TULOKSET:

Alkulohko A

Salmenranta – Rääsouri 1 25 – 9

Kuorsalo 71 – Vekka 25 - 14

Salmenranta – Vekka 25 – 12

Kuorsalo 71 – Rääsouri 1 25 – 12

Salmenranta – Kuorsalo 71 25 - 8

Vekka – Rääsouri 1 25 - 3

1. Salmenranta 75 - 29 6p

2. Kuorsalo 71 58 – 51 4

3. Vekka 51 – 53 2

4. Rääsouri I 24 – 75 0

Alkulohko B

Norstienranta – Igluuvin IFK 25 – 19

Ellunmäki – Rääsouri II 25 – 15

Norstienranta – Rääsouri II 25 - 12

Ikluuvi – Ellunmäki 25 – 17

Ikluuvi – Rääsouri II 25 – 4

Norstienranta – Ellunmäki 25 – 12

1. Norstienrannan Dynamo 75 – 43 6p

2. Ikluuvin IFK 69 – 46 4

3. Ellunmäki 54 – 65 2

4. Rääsouri II 31 – 75 0

Välierät:

Salmenranta – Ikluuvi 25 - 10

Norstienranta – Kuorsalo 71 25 – 15

Finaali:

Salmenranta – Norstienranta 25 – 12

Salmenrannan mestarijoukkueessa pelasivat Olavi Sipari (kapt), Henri Sipari, Leila Sipari, Juha Saarinen, Juha Horttanainen ja Jussi Minkkinen.


bottom of page